Sin categoría

Ulf Rehnholm 20 feb/ 10 mar

Ulf Rehnholm är tillbaka på Konstmagasinet i Katrineholm. Denna gång med utställningen INTRYCK bestående av silhuetter över vår tids händelser. 

Med tillbakablickar från 60-talet politiska och kulturella sfär, fram till dagens pandemi, visas här bilder som etsat sig fast i våra sinnen. Likt ikoniska bilder i det gemensamma medvetandet blir dom tidsmarkörer över historiska vändpunkter i vår tid. 

Traditionen med silhuettbilder härrör från 1700-talet. Då hyrdes silhuettklippare in som underhållare till de franska hoven för att för hand klippa ut adelns porträtt ur tunt svart papper. Bilderna i utställningen har Ulf Rehnholm tecknat av från fotografier och sen abstraherat innan de skurits ut i kartong med hjälp av en skärplotter. 

Utställningen startar den 20 februari (utan vernissage) och pågår till den 10 mars. På grund av pandemin får endast tre besökare åt gången vistas i galleriet. 

Ulf Rehnholm arbetar idébaserat med sina konstprojekt. 2014 fick han Landstinget Sörmlands kulturstipendium. 2016 utsågs han till årets Sörmlandskonstnär och 2017 deltog han på Liljevalchs vårsalong. Året därpå tilldelades han Eskilsstatyetten för sina insatser inom kultur och 2020 utsågs Ulf till Eskilstuna konstförenings stipendiat med en separatutställning på Eskilstuna konstmuseum.

0 kommentarer på “Ulf Rehnholm 20 feb/ 10 mar

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: